sponsors
In het schooljaar 2017-2018 organiseerde stichting Les eveneens de Schrijfprijs NT2.
Een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in Vlaanderen en Nederland.

Op het Lescongres van oktober 2017 werd de aftrap gegeven met een aantal workshops over creatief schrijven.

In dat schooljaar was het motto: Ver weg, dichtbij.
Het belangrijkste doel van de Schrijfprijs is om de deelnemers te stimuleren hun nieuwe taal op een creatieve manier te gebruiken. En dat is ook in deze vierde editie weer gelukt. De gedichten en verhalen van schrijvers uit alle windstreken waren soms vindingrijk, soms heel eenvoudig en soms heel indrukwekkend. Mede door het motto lazen we veel vluchtverhalen en verhalen over familie en geliefden die heel erg  gemist worden.
In totaal deden er 462 schrijvers mee, waarvan 176 uit Vlaanderen en 283 uit Nederland en drie overigen.  Dat was een overweldigende hoeveelheid teksten, wel bijna 80 meer dan in de vorige editie.

 In de Alfacategorie waren er 102 inzendingen, op niveau A1-A2/R1, 201 teksten en in het B1-2/R2 niveau 159 inzenders. In deze drie categorieën waren er 175 teksten die werden ingezonden door leerlingen van de Internatonale Schakelklassen (ISK) of de Vlaamse Onthaal Klas Anderstalige Nieuwkomers (OKAN). Net zoals in de vorige edities van de Schrijfprijs NT2 werd er een aparte winnaar gekozen uit deze jeugdige schrijvers, over de niveaus heen. Er zijn dus vier winnaars! Daarnaast werden door de jury twee eervolle vermeldingen benoemd, één bij de ISK/OKAN schrijvers en één bij de B1-2/R2 inzenders.
 Het project werd deze ronde gesponsord door de Nederlandse Taalunie,  de Stichting Lezen en Schrijven, Het Huis van het Nederlands in Antwerpen, Uitgeverij Boom, De orde van den Prince en  stichting LES.
Er was ook nog een verrassing: de Schrijversacademie stelde een extra prijs ter beschikking als aanmoediging voor een veelbelovende schrijver op niveau B.
Zonder hun bijdragen zou er geen SchrijfprijsNT2  zijn.

Alle genomineerde teksten zijn opgenomen in een mooi boekje waarvan elke deelnemer een exemplaar krijgt.
(Inmiddels is het boekje uitverkocht)

Op 18 mei 2018 werden de winnaars van de Schrijfprijs NT2 bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst in Atlas - Het Huis van het Nederlands te Antwerpen.